середу, 14 червня 2017 р.

Цікаві канікули!


Цікавинки про земноводних:
Результат пошуку зображень за запитом "жабки"
У деяких земноводних спостерігається синдром Пітера Пена, званий також неотенія. Це означає, що вони за все своє життя не розвиваються в дорослі особини і залишаються пуголовками.
Результат пошуку зображень за запитом "жаба повитуха"
Спину жаби-повитухи покривають маленькі бородавки, з яких, коли жаба перебуває в стані роздратування або якщо на неї нападає ворог, виділяється отруйна рідина з різким запахом. Цей засіб захисту настільки ефективний, що змушує будь-якого хижака припинити атаку. Завдяки цьому у жаби-повитухи практично немає біологічних ворогів. В організмі жаби-повитухи знаходиться стільки отрути, що тварина, котра її з’їсть, гине вже через кілька годин.
Результат пошуку зображень за запитом "тритон"
Тритони здатні до регенерації втрачених частин тіла. У них відростають не тільки кінцівки і хвіст, а й розвиваються очі. Правда з віком тварина втрачає цю здатність.
Результат пошуку зображень за запитом "жаба бик"
Одна людина бачила як жаба-бик впіймала і з’їла кажана, що пролітав надто низько. А в тераріумі зоопарку Преторії (ПАР) африканська жаба-бик за один присід проковтнула 16 маленьких кобр.
У Середньовіччі вірили, що жаби могли наводити порчу, перетворювати вино на оцет і випивати молоко у корів. Вважалося також, що у голові жаби знаходиться філософський камінь.
Результат пошуку зображень за запитом "псеудіс"
Дивовижна жаба, або псеудіс, видає звуки, які нагадують виск поросят. Часом цих жаб легше почути, ніж побачити. Коли дивовижна жаба та її пуголовки були описані вперше, деякі вчені не повірили фактам і стверджували, що доросла жаба і великий пуголовок відносяться до різних видів. Тільки розведення псеудіса в неволі дозволило встановити, що вони представляють один вид. Аборигени Південної Америки ловлять пуголовків дивовижної жаби на гачки і продають як ласощі.
У давнину жаб опускали у молоко, щоб воно не кисло. Жаб’ячий слиз не дозволяє розвиватися молочнокислим бактеріям.
Результат пошуку зображень за запитом "квакша"
Жаби квакші – це природні синоптики. Перед непогодою колір шкіри квакш стає значно темнішим. Вони починають голосно і часто кричати. Недарма виникло прислів’я «Квакша голосно кричить – дощ по даху грюкотить».
Жаби корисні, тому що харчуються комахами, серед яких багато шкідників сільського господарства. В Парижі у 19 ст. існував навіть жаб’ячий базар, де селяни купували жаб, щоб випускати їх на свої поля та городи.
Пов’язане зображення
Жаба-голіаф – найбільша жаба у світі. Довжина її тіла (без задніх ніг) перевищує 25 сантиметрів, а вага досягає 3,5-5 кг. Ці жаби – дуже рідкісні тварини. Вони живуть в Африці у болотяних джунглях Камеруну.

В хорватському місті Локве існує унікальний Музей жаби, в якому налічується більше тисячі експонатів: сувеніри, вироби народних промислів, творів мистецтва, шкільні твори на жаб’ячу тему, а також живий куточок, де можна побачити та почути живих жаб з регіону Локве, які стали символом міста.

Немає коментарів:

Дописати коментар