пʼятницю, 9 вересня 2016 р.

Найнезвичайніші тварини, знайдені за останні 20 років

Імператорський скорпіон
Цей скорпіон був знайдений під час дослідження в Гані (2006). Незважаючи на свої величезні розміри (8 дюймів), скорпіони живляться переважно термітами і іншими дрібними безхребетними, а їхня отрута не особливо шкідлива для людини. 
Диявольський листоподібний гекон
Він був помічений під час дослідження Мадагаскару (1998). Цей вид був уперше описаний в 1888 році, є частим мешканцем незайманих лісів Мадагаскару. У 2004 році Всесвітній фонд дикої природи заніс усіх листоподібних геконів у список «Самих винищуваних», тому що їх «виловлюють і продають у величезних кількостях».
«Саламандра-прибулець»
Тварина була знайдена на Еквадорі (2009). Цей вид саламандри має перетинчасті лапи, які допомагають їм підійматися на дерева в тропічних лісах. У них також немає легенів. 
Жаба Піноккіо
Жабу знайшли в горах Фойя, які знаходяться в індонезійській провінції Папуа (2008). Вона має довгий, як у Піноккіо, виступ на носі, який піднятий вгору, коли самець шукає собі самицю, або ж вниз, коли він менш активний. Його відкриття було щасливою випадковістю: герпетолог Пол Олівер помітив його, сидячи на мішку рису в кемпінгу.
Деревна жаба
У неї були величезні очі, завдовжки в 6 дюймів. Виявили красуню біля гірської річки в гірській пустелі в Папуа-Новій Гвінеї (2008). Вона належить до групи жаб з незвичайним веноподібним візерунком на повіках.
 
Спадщина інків
Шиншилоподібний деревний щур був виявлений на гірському хребті Вілкабама в Перу (1997). Це звірятко блідо-сірого кольору має коренасту статуру, довгі кігті і відрізняється білою смужкою уздовж голови. 
Фруктовий кажан з тубоподібним носом
Він родом з гірського хребта Мюллера в Папуа-Новій Гвінеї і поки що не має назви. Кажана знайшли дослідники ПШО (1999). 
Димчастий медосос
Цей новий вид димчастого медососа виявили в горах Фойя в індонезійській провінції на острові Нова Гвінея (2005).

Ходяча акула
Її виявили в індонезійській затоці Кандераваш (2006). Незважаючи на свою назву, ця акула може плавати. Але вона воліє йти по пологих рифах за допомогою своїх плавників і харчуватися креветками, крабами, равликами і дрібною рибою.

Африканський мандрівник
Цей вид птахів знайшли в лісах на південному сході Гвінеї (2003).
Що за колір!
Цей миготливий губан був виявлений в західній частині Папуа, Індонезія (2006). Самці проходять через дивовижний ритуал залицяння, при якому вони спалахують електричними імпульсами різних кольорів побачивши самиць, що пропливають мимо.

Губкоподібний сом
Його знайшли в Сурінамі (2005). Плоский рот риби дозволяє їй прикріплятися до інших риб і таким чином пливти в їх напрямі.

Лукавий коник
Павичеподібний коник був виявлений в горах Гайани Акараї (2006). Ця велика комаха з тропічних лісів використовує дві ефективні стратегії, щоб захистити себе: по-перше, він виглядає як опалий лист, а якщо йому загрожує небезпека, він піднімає пару крил з візерунком у вигляді очей і починає стрибати так, щоб супротивник прийняв його за голову велетенського птаха.

Коник ПШО
Його знайшли в Гані і Гвінеї (2002). Він був названий на честь програми ПШО, оскільки проживає в найбільш небезпечних місцях проживання Західної Африки, а програма ПШО покликана захистити цей вид.

Мурахи з гачками
Вчені, як і будь-які хижаки, ссавці або птахи, двічі подумають, перш ніж наблизитися до гачкоподібної мурахи, яка мешкає в лісах Камбоджі. Зігнуті гачкоподібні лапи мурахи легко впиваються в шкіру. Мурахи були знайдені в національному парку Віраші (2007).



Прибирання після кажанів
Цей вид комах проживає тільки в одній печері гірського хребта Сімандоа, Гвінея (2002). Вони живляться гуано велетенських фруктових кажанів, які населяють печеру.

Павук-птахоїд Голіаф
Наймасивніший павук у світі, вага якого 170 грамів. Цей зразок виявили в Гайані (2006). Незважаючи на свою назву, вони живляться в основному безхребетними, але також їдять дрібних ссавців, ящірок, змій.





Немає коментарів:

Дописати коментар