суботу, 17 вересня 2016 р.

Тварини Австралії.

Тварини Австралії.
Австралія – найменший і найвіддаленіший від інших населених материків куточок Землі.

Це материк, де все «навпаки»: у липні тут зима, а у січні – літо. На острові Тасманія – помірний морський тип клімату. Середні температури січні – від +200 до +300С, червня - від +120 до +200С.   Дерева Австралії скидають не листя, а кору. 
Тут водяться звірі, які вилуплюються з яєць - качкодзьоб і єхидна.
Австралія – найсухіший материк Землі. До таких умов життя пристосувалися рідкісні рослини – евкаліпт, пляшкове дерево, а також тварини - сумчастий ведмідь коала, кенгуру.
В дикій природі залишилося всього 100 тисяч коал, стверджують в австралійському фонді Koala. А все тому, що до ХХ ст. в Австралії на них активно полювали та продавали їх цінне хутро в Європі та США.
Є дані, що внаслідок засушливих і неврожайних 1926-1927 років в Австралії лише за один місяць після відкриття полювання було знищено 600 тисяч цих пухнастих красенів. Сьогодні основну загрозу цим тваринам становлять: вирубка евкаліптового дерева, лісові пожежі, урбанізація, напади собак. Цікаво, що коала, дуже схожа на плюшевого ведмедика, ніколи не п’є води. Для неї достатньо вологи з евкаліптового листя, яке так полюбляє тваринка. До речі, сама назва «коала» мовою племен Нового Південного Уельсу означає «не пити».

Немає коментарів:

Дописати коментар