четвер, 10 серпня 2017 р.

Цікаві канікули! Твій друг - кішка.


 Кіт живе поряд з людиною багато років, але все-таки досі залишається істотою таємничою.
 Приручили дикого кота стародавні єгиптяни 4 тис. років тому.  Вони обожнювали кота, на його честь влаштовувалися свята, будувалися храми. Вбивство кота каралося смертю. В Європі коти ще довго були невідомі. Потім вони з’явилися  й там і були дуже дорогими і рідкісними тваринами. Та незабаром їх почали переслідувати, вважаючи, що  в них поселився диявол і вони приносять людям лише нещастя. Котів нещадно знищували, що призвело до розмноження великої кількості мишей та щурів, які були носіями важких хвороб і через це загинуло дуже багато людей. На відміну від Європи в Україні здавна вважали: де кішка, там домашній затишок та лад.  Та все це вигадки, бо кішка звичайна тварина , але з незвичайними якостями.


Кіт належить до родини котячих і родичі в нього різні: гепарди, ягуари, пуми, пантери, тигри, леви.
Секрети котології:
1.     Очі. Очі у котів великі, круглі, різноманітних кольорів: зелені, голубі, сірі. Зір у котів чудовий, вони добре бачать у темряві.
2.     Кігті Гострі кігті - головна котяча зброя. Вони також допомагають тварині легко забиратися на дерево. Кігті заховані у м’якенькі подушечки лап.
3.     Вуса. Вуса котів називають вібрисами. Вони є чутливим нервовим органом і допомагають котові добре орієнтуватись у темряві.
4.     Хвіст. Завдяки хвосту коти при падінні завжди приземляються на всі чотири лапи. Хвостом коти можуть розмовляти, тобто виявляти свій настрій.
             Хвіст піднято – радість, задоволення.
   Кіт б’є хвостом – незадоволення гнів.
5.  Живуть коти 10 – 15 років, але англійський кіт Пус прожив на світі 36                            років.
6. Австралійський Хіммі найбільший товстун серед котів, він важить 21 кілограм. 
7.   Найбільша відстань, яку подолав кіт, 1300 кілометрів. Це трапилось у США. Кіт витратив на похід півроку і при доброму здоров’ї повернувся додому.





Немає коментарів:

Дописати коментар