середу, 30 листопада 2016 р.

Здоров'я шкіри.

Що відбувається зі шкірою підлітка?
Під час статевого дозрівання сальні і потові залози працюють дуже інтенсивно. При потінні пори шкіри відкриваються, і шкірне сало безперешкодно виходить назовні. Воно нейтралізує кисле середовище шкіри і створює сприятливі умови для життєдіяльності всіляких мікроорганізмів. Саме вони є причиною появи вугрів, гнійників і прищів.
Як "протистояти" появі проблем зі шкірою?
Вмиваємося ...
Раз шкіра підлітка більше і частіше схильна до забруднень, ніж шкіра дорослої людини, її потрібно як слід очищати. Юна шкіра дуже чутлива, тому для неї найкраще підходять "делікатні" засоби: гель або пінка. Вміщені в них гідроксикислоти і рослинні масла видаляють надлишки шкірного жиру і забруднення. А фітокомплекси на основі череди, календули, лимона, липи, шавлії і т.д. нормалізують роботу сальних залоз, звужують пори, прибирають жирний блиск.
Вода для вмивання. Величезне значення має вода, якою підліток вмивається. Самий вірний вибір - прохолодна фільтрована, тала або мінеральна. Така вода покращує кровообіг, підвищує тонус шкіри, зміцнює імунітет і навіть нервову систему.
Тонізація шкіри: потрібен спирт чи ні? Після вмивання залишки забруднень і сальних виділень видаляють тоніки: м'який і освіжаючий. Композиції ефірних олій надають дезінфікуючу і регенеруючу дію. А фітосоми на основі  алое, женьшеню, лимонника, софори японської тощо звужують пори, заспокоюють і пом'якшують шкіру. Тоніки для підлітків вибираються за головному принципу: чим менше спирту, тим краще. Спирт дуже сушить шкіру. Результат його постійного використання - робота сальних залоз порушується. Шкіра намагається компенсувати виниклу сухість і тому посилює діяльність сальних залоз. Тобто результат виходить прямо протилежний. Тому про "татів одеколон" краще забути!
І ще ... При юнацьких проблемах зі шкірою потрібно стежити за чистотою не тільки обличчя і тіла, але і всього, що з ними стикається: рушників (природно, вони повинні бути індивідуальними), постільної і натільної білизни (особливо наволочок, які слід міняти якомога частіше). І, звичайно ж, намагайтеся поменше торкатися до обличчя руками протягом дня. Вони ж не завжди у вас стерильні ...
Наносимо крем ... Після ретельного очищення на ніч для підліткової шкіри чудово підходить крем-баланс. Ефірні олії бергамоту, лаванди, пачулі та екстракти фітокомплексу уві сні особливо ефективно регулюють роботу сальних залоз, звужують пори, надають шкірі матовість. Восени і взимку перед походом на навчання після умивання і тоніка краще всього нанести нормалізуючий гель або крем-комфорт. До їх складу входить гліцерин, який створює на шкірі захисну плівку, яка рятує від вітру, холоду і шкідливого впливу навколишнього середовища. А активні рослинні компоненти й ефірні олії позбавляють від надлишків шкірного сала, звужують пори, знімають подразнення і захищають від інфекцій. Крім того, гель і крем-комфорт містять багатий комплекс вітамінів: А, В, С, Р, - які вирівнюють тон шкіри і дарують здоровий рум'янець.


Немає коментарів:

Дописати коментар