вівторок, 8 листопада 2016 р.

Корисні продукти для організму.

Корисні продукти для організму.
1. Коричневий рис
Багато хто уникає вуглеводів, тому що від них, на загальну думку, товстіють. Але вони дуже важливі для підтримки енергетичного рівня. Не забувайте про продукти з цільного зерна: коричневий рис, хліб і каші, які містять багато волокна.
Це допоможе знизити рівень холестерину, зменшити ризик серцево-судинних захворювань, раку прямої кишки, каменів у жовчному міхурі, діабету і ожиріння, це також життєво важливо для здоров'я кишечника, який з віком стає менш активним.
2. Курячі яйця
Про курячих яйцях часто відгукуються погано, але вони є джерелом білка і лютеїну, який захищає очі від катаракти. Дослідження дають підставу вважати, що вони запобігають утворенню тромбів, знижуючи ризик інфаркту й інсульту. За даними недавнього дослідження, споживання 6 яєць у тиждень знижує ризик раку молочної залози на 44%.
Сьогодні дієтологи говорять, що 1-2 яйця в день не підвищує рівень холестерину, тому що організм сам виробляє холестерин з насичених жирів , а не одержує його з багатими холестерином продуктами, до яких відносяться яйця.
3. Молоко, молочні продукти
Не дарма молоко відносять до основних продуктів харчування. У ньому містяться цінні білки, легко перетравлювані жири і корисний цукор лактоза. Багате молоко і кальцієм. Він необхідний для функціонування нервової системи і правильної роботи м'язів. Лікарі запевняють, що навіть одна склянка молока на день різко знижує ризик захворювання на рак шлунку. З молочних продуктів корисні всі, особливо йогурт, незамінний для людей, чий організм не переносить лактозу.
З віком наша потреба в кальції зростає, тому важливо включити в щоденний раціон багаті кальцієм продукти. Знежирене коров'яче молоко дуже корисно для здоров'я. Воно багате кальцієм, необхідним для кісток і профілактики остеопорозу.
Пийте щодня дві склянки знежиреного молока або включите в свій раціон знежирені йогурти і багаті кальцієм фрукти.
4. Шпинат
У цьому продукті більше живильних речовин, ніж у будь-якому іншому. Це джерело заліза, вітамінів C, A і K і антиоксидантів, що допомагають нам захиститися від інфаркту й інсульту. Шпинат захищає від раку прямої кишки, остеопорозу і артритів. Як і яйця, він багатий лютеїном, корисним для очей, так що їжте на сніданок яйця зі шпинатом.
5. Банани
Усього один жовтий плід містить 467 міліграм калію, який потрібен, щоб м'язи (особливо серцева) залишалися сильними і здоровими. Він також допомагає знизити артеріальний тиск. Банани є також джерелом волокна, що запобігає серцево-судинні захворювання, вони нейтралізують кислоту, так що корисні для лікування печії.
Додайте порізаний банан у вівсянку або розітріть його в блендері з йогуртом або молоком і невеликою кількістю фруктового соку. Джерелами калію є також сочевиця, сардини і курага.
6. Курятина 
Це саме здорове м'ясо. Вживайте грудки, у яких мало жиру, і знімайте шкіру. Крім того, курка багата білками і запобігає зниженню маси кісток. Це також джерело селену, що запобігає раку, і вітамінів групи B, що підвищують рівень енергії і підсилюють роботу мозку.
7. Лососина
Вона багата жирами групи omega-3, які знижують рівень холестерину, захищають від деяких видів раку та запобігають утворенню тромбів.
Дослідження показують, що лососина полегшує депресивні стани й запобігає втраті пам'яті. Вона містить нікотинову кислоту, яка, за деякими даними, захищає від хвороби Альцгеймера.
Поставте собі завдання є свіжу або консервовану лососину не рідше 3 разів на тиждень. Жири групи omega-3 утримуються також у волоських горіхах.
8. Чорниця
У цьому маленькому чуді небагато калорій, але маса живильних речовин. Чорниця містить антиоксиданти, що допомагають запобігти катаракті, глаукому, розширення вен, геморой, виразку шлунка, серцево-судинні захворювання та рак.
Чорниця допомагає зменшити порушення діяльності мозку після інсульту і пом'якшує запалення травного тракту, допомагаючи впоратися з розладами шлунка .
9. Трави
З віком у нас притупляється почуття смаку, і легше всього додати солі, щоб їжа здавалася смачніше. Але сіль підвищує артеріальний тиск, і краще додавати в їжу трави і спеції. Смак свіжих трав сильніше, але заради зручності можна тримати на кухні асортименти сушених трав.
10. Часник
За народним повір'ям, часник відлякує вампірів. Учені додають до вампірів бактерії і віруси, які так само не переносять часниковий аромат, обумовлений вмістом в часнику ефірних масел і фітонцидів. Часник незамінний при лікуванні простудних захворювань. Крім того, його вживання знижує ризик виникнення раку шлунку і кишечника, покращує роботу травлення і захищає від ризику судинних захворювань.
У цієї маленької цибулини є більші переваги. Часник допомагає запобігти раку і серцево-судинні захворювання, знижує ризик інсульту. Він також має протизапальну дію, допомагаючи зменшити біль і набряки при артритах. Він корисний і діабетикам. Якщо ви не виносите його запах, вживайте часникові капсули.
11. Яблука
«Одне яблуко в день - лікарі без роботи». Дослідження вчених підтверджують цю думку. Наприклад, ті, хто з'їдає по яблуку в день, мають менше шансів захворіти хворобою Альцгеймера. Речовини, що містяться в яблуках, здатні гальмувати розвиток ракових клітин, мають протизапальну дію і допомагають роботі шлунку. А ще в них цілий склад вітамінів і мікроелементів, що підвищують імунітет і поліпшують роботу серцево-судинної системи.
12. Риба
Якщо ви дбаєте про своє серце, їжте більше риби замість м'яса. Три «рибних» обіду на тиждень або 30 грам риби в день зменшують ризик виникнення інфаркту на 50%. Японці та ескімоси, які регулярно вживають рибу, набагато рідше страждають від серцево-судинних захворювань. Корисна риба і для мозку, і для нервових клітин, сприяючи їх регенерації. Риба так само, як і яблука, зменшує ризик виникнення хвороби Альцгеймера.
13. Полуниця
Вона не тільки дуже смачна, але й винятково корисна. У полуниці міститься більше вітаміну С, ніж у кислих лимонах. А смакові відчуття незрівнянні! Корисна полуниця не лише цим - високий вміст заліза підвищує імунітет організму. Деякі барвні речовини та ефірні масла, якими багата ця ягода, здатні стримувати утворення особливих ензимів, що провокують розвиток раку. І на довершення всього - в полуниці міститься багато цинку, який вельми сприятливо впливає на жіночу сексуальність.
14. Морква
Улюблений з дитинства овоч теж перешкоджає розвитку раку. Крім того, що міститься в моркві бета-каротин сприятливо впливає на стан шкіри і зору. До речі, бета-каротин краще розчиняється в жирах, тому салат з моркви обов'язково заправляйте рослинним маслом або сметаною.
15. Стручковий перець
Гострий перчик чилі поліпшує обмін речовин, сприяючи тим самим зниженню ваги. Капсацин, що надає перцю гострий смак, сприяє виробленню шлункового соку і перешкоджає розмноженню шкідливих бактерій в шлунку і кишечнику.
Солодкий перець або паприка теж повинен бути у вашому раціоні. Крім того, що він містить багато вітаміну С, в червоній паприці міститься барвник лютеолін. Навіть у малих дозах лютеолін стримує розвиток раку, оберігає від серцево-судинних захворювань і вікових проблем.
16. Соя
Соя містить багато лецитину і вітамінів групи В, які підсилюють розумові здібності і укріплюють нервову систему. Так, до речі, проростки сої особливо корисні.
17. Зелений чай
Його чудодійні властивості обумовлені змістом катехіна. Це біоактивна речовина перешкоджає розвитку атеросклерозу і оберігає від захворювання раком простати. Також зелений чай дуже гарний для схуднення, тільки для появи результату необхідно випивати не менше чотирьох чашок на день. А от у чорному чаї катехін не міститься, так як руйнується в процесі його виготовлення.


Таким чином, ми бачимо, що зберегти здоров'я насправді не так вже й складно. Всі перераховані продукти доступні кожній людині, незалежно від його доходів. Головне - виховати в собі силу волі. І не спокушатися на гамбургери, чизкейки, чіпси і так далі. Харчуйтеся із задоволенням і користю для себе! І ви збережете здоров'я на багато й багато років.

Немає коментарів:

Дописати коментар