1
|
|
|
|
Ш
|
|
|
||||||||||||||
2
|
А
|
|
|
|
|
|||||||||||||||
3 П
|
|
|
|
|
|
|
||||||||||||||
4
|
|
|
|
|
|
|
|
И
|
|
|
||||||||||
5
|
|
|
|
Н
|
|
|
|
|||||||||||||
6
|
|
|
|
|
К
|
|
||||||||||||||
7
|
|
|
|
О
|
|
|
|
|||||||||||||
8
|
|
|
|
|
|
|
|
|
В
|
|
|
|||||||||
9
|
І
|
|
|
Кросворд «Гриби»
1. Цей
гриб навіть на гриб не схожий. Все у нього не так.
По-перше, з’являється раніше інших, тільки сніг зійде. По-друге, у грибів добре
видно шапочки і ніжки, а у нього все зрослось, не розумієш, де що. І все-таки
це - перший їстівний гриб, що виріс цього року. А тому, що він такий
смішний і зморщений, його назвали...?
2. В листяних лісах їх не
знайдеш. Вони ростуть в ялинових, а частіше в соснових лісах. Та не по одному,
а цілим сімейством. В хорошу погоду цей гриб сухий, шапочка шовковиста,
блискуча. Шкірка на шапочці легко відділяється і шапочку можна обчистити, як
яйце. А в дощову погоду шапочка гриба стає слизькою, маслянистою. Тому цей гриб
називається...?
3. Мікроскопічний гриб, що рятує
життя мільйонів людей.
4. Речовини, які вбивають або гальмують
ріст і розмноження хвороботворних мікроорганізмів.
5. Сукупність
гіфів.
6. Ці гриби смакують і смаженими, і запеченими в сметані,
і солоними. У разі гарного врожаю їх збирають мішками.
7. Гриб, який завдає шкоди деревним рослинам.
8. Гриб, який росте під березою.
9. Нитки грибниці.
а де відповіді?
ВідповістиВидалити